Hovězí líčka
Hovězí líčka jsou výsledkem zajímavého způsobu přípravy hovězího masa, tzv. metodou sous-vide. Jedná se o velmi pomalé vaření při nízké teplotě, jehož výsledkem je šťavnaté a křehké maso lahodné chuti, které se velmi snadno dělí na menší kusy.
- pomalu vařená hovězí líčka
- neobsahuje lepek
- velmi snadná a rychlá příprava
Číslo výrobku | Trvanlivost | Teplota skladování | Hmotnost | balení |
---|---|---|---|---|
44314 | 90 dní | 1 – 7 °C | 300g kal. | vakuové balení |
Hovězí líčka
Naše hovězí líčka jsou známá svou neuvěřitelně jemnou a šťavnatou texturou. Díky procesu vaření sous-vide se maso rozplývá v ústech a nabízí vám dokonalou chuťovou harmonii. S tímto masem můžete vytvořit nespočet vynikajících jídel. Skvěle se hodí pro přípravu bohatých hovězích ragú, hovězího guláše, tacos nebo hovězích sendvičů. Kromě toho je ideálním doplňkem pro těstoviny, rizota a saláty.
S našimi hovězími líčky sous-vide si můžete být jisti, že dostáváte výjimečnou kvalitu masa bez lepku a éček. Každý kousek je připravován s precizností a vášní, aby vaše jídlo bylo nezapomenutelné.
Přineste si na talíř něco výjimečného s našimi hovězími líčky sous-vide. Užijte si intenzivní a bohatou chuť tohoto masa, které je bez lepku a éček. Vaření s naším produktem vám přinese radost a spokojenost při každém soustu.
Jak si je připravit?
Hovězí líčka sous-vide od nás si můžete připravit jednoduše v mikrovlnné troubě, v hrnci ve vodě, na grilu, nebo i v troubě.
V mikrovlnné troubě:
Hovězí líčka včetně šťávy vyjměte na talíř z varného sáčku a dejte na 6 minut do mikrovlnné trouby (využijte střední ohřev cca 700W). Servírovat můžete samostatně bez další úpravy, nebo se inspirovat našimi recepty.
V pečící troubě:
Troubu předehřejte na 220 °C. Hovězí líčka se šťávou vyjměte z varného sáčku a vložte do zapékací nádoby. V zakryté nádobě pečte 25-30 minut. V případě potřeby maso podlejte vodou. Servírovat můžete jako trhané maso bez další úpravy, nebo se inspirovat našimi recepty.
V hrnci:
Hovězí líčka vložte ve varném sáčku do do hrnce s vroucí vodou a vařte po dobu 18 – 20 minut. Servírovat můžete samostatně bez další úpravy, nebo se inspirovat našimi recepty.
Na grilu:
Hovězí líčka vyjměte z varného sáčku a grilujte na nepřímém ohni. Respektujte zkušenosti s Vaším grilem. Servírovat můžete samostatně bez další úpravy, nebo se inspirovat našimi recepty.
Pozor, všechny doby příprav se mohou lišit v závislosti na typu spotřebiče.
Proč sous-vide?
Máte chuť dát si pořádné, zdravé jídlo plné živin? Ale zároveň Vás tlačí čas? Za 6 minut můžete mít na stole skvělé, zdravé jídlo. Jak je to možné? Všechno díky modernímu způsobu vaření „sous-vide“, kdy se maso pozvolna vaří několik hodin za teploty nižší, než je bod varu. Tento způsob přípravy vyniká tím, že maso je dokonale křehké, plné šťávy a uchová si maximum živin.
Co je sous-vide?
Tento kulinářský postup se rozšířil z těch nejluxusnějších restaurací a tenhle zážitek si můžete dopřát i Vy. Jednoduše a za pár minut. Metoda získala jméno z francouzštiny, tedy jazyka těch pravých milovníků dobrého jídla. Jak se vlastně připravuje? Vybraný pokrm se uzavře do vzduchotěsného sáčku a vaří se velmi dlouho a při konstantní nízké teplotě, buď ve vodní lázni, nebo v páře. Není to úplně složité, ale doma si na to troufne málokdo. Navíc, kdo má v dnešní době pár hodin na přípravu oběda, že? Tuhle dlouhou a nudnou práci za Vás převzali mistři kuchaři od nás z Krahulíku.
Vybíráme pro Vás