![decoding](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2021/09/rizot2-640x480.jpg&nocache=1)
Hovězí líčka s krémovým rizotem
![](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2021/09/rizot1-1024x682.jpg&nocache=1)
![](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2021/09/rizot2-1024x683.jpg&nocache=1)
![](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2021/09/rizot3-1024x668.jpg&nocache=1)
Ingredience
- Hovězí líčka sous-vide od Krahulíku 300 g (1 balení)
- rýže na rizoto 200 g
- olivový olej 30 ml
- česnek 1 stroužek
- tymián, sůl, mletý pepř
- zeleninový vývar 0,5 l
- bílé suché víno 100 ml
- zelený hrášek kuličky 40 g
- máslo 30 g
- sýr Grana Padano 30 g
- mladé hráškové lusky 10 ks
- hráškové výhonky na ozdobu
Postup přípravy
Hovězí líčka připravíme dle návodu na pytlíku např. v pečící troubě. Troubu předehřejeme na 220˚C. Maso se šťávou vyjmeme z varného sáčku a vložíme do zapékací nádoby. Nádobu zakryjeme a pečeme po dobu 25 -30 minut. V případě potřeby lehce podlijeme vodou.
Po té si připravíme rizoto. V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme bylinky a rýži na rizoto, kterou neproplachujeme. Rýži orestujeme, přidáme celý stroužek česneku /který na konci vyjmeme/, osolíme. Zalijeme vývarem, bílým vínem a vaříme než je rýže „al dente“. Během vaření doléváme vývar. Konzistence rizota má být lehce tekutá. Nakonec přidáme kuličky hrášku, máslo a strouhaný sýr. Rizoto podáváme s hovězími líčky. Nakonec zdobíme hráškovými výhonky pokapanými olivovým olejem.
Hovězí líčka s krémovým rizotem a hráškem jsou skvělý tip od nás na výborné jídlo. Dobrou chuť.
Podívejte se i na naše