Vafle s trhaným masem
počet porcí
4 porce
doba přípravy
20 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Ingredience
- 2 balení trhaného vepřového masa Krahulík
- 200 ml mléka
- 3 vejce
- sůl podle chuti
- 250 g špaldové mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- olej na potření
- 200 g červeného zelí
- cukr podle chuti
- ocet podle chuti
- 100 g rajčatového čatní
- jarní cibulka na posypání
- rukola na posypání
Postup přípravy
1. Mléko nalijeme do misky, přidáme vejce, osolíme a vmícháme mouku a kypřicí prášek. Důkladně promícháme.
2. Těsto postupně naléváme na rozpálený a olejem potřený vaflovač a jednotlivé vafle pečeme asi 4 minuty. Po upečení vyjmeme a necháme vychladnout.
3. Zelí nakrájíme na nudličky, dáme ho do mísy a ochutíme solí, cukrem a octem. Maso ohřejeme na pánvičce. Poté ho natrháme vidličkou na menší kousky.
4. Na vafle pokládáme pak zelný salát, rajčatové čatní, trhané maso a posypeme nakrájenou jarní cibulkou a rukolou.
Podívejte se i na naše
další zajímavé recepty
Zeleninový salát s kuřecím gyrosem
doba přípravy
15 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Vepřová líčka na černém pivu
doba přípravy
20 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Konfitovaná vepřová líčka s pohankou, zeleninou a mladým špenátem
doba přípravy
20 minut
Obtížnost
Střední
Tepelná úprava
Teplá kuchyně