decoding

Vafle s trhaným masem

počet porcí 4 porce
doba přípravy 20 minut
Obtížnost Snadná
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

  • 2 balení trhaného vepřového masa Krahulík
  • 200 ml mléka
  • 3 vejce
  • sůl podle chuti
  • 250 g špaldové mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • olej na potření
  • 200 g červeného zelí
  • cukr podle chuti
  • ocet podle chuti
  • 100 g rajčatového čatní
  • jarní cibulka na posypání
  • rukola na posypání

Postup přípravy

1. Mléko nalijeme do misky, přidáme vejce, osolíme a vmícháme mouku a kypřicí prášek. Důkladně promícháme.

2. Těsto postupně naléváme na rozpálený a olejem potřený vaflovač a jednotlivé vafle pečeme asi 4 minuty. Po upečení vyjmeme a necháme vychladnout.

3. Zelí nakrájíme na nudličky, dáme ho do mísy a ochutíme solí, cukrem a octem. Maso ohřejeme na pánvičce. Poté ho natrháme vidličkou na menší kousky.

4. Na vafle pokládáme pak zelný salát, rajčatové čatní, trhané maso a posypeme nakrájenou jarní cibulkou a rukolou.