![decoding](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2023/07/KRAHUL-9-001VYB-640x480.jpg&nocache=1)
Vepřová líčka na černém pivu
počet porcí
4 porce
doba přípravy
20 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Ingredience
- 2 balení vepřových líček Krahulík
- 100 g žampionů
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 250 ml černého piva
- 50 g másla
- sůl
- mletý černý pepř
- tymián k podávání
Postup přípravy
1. Líčka prohřejeme v pánvi a dáme stranou. Žampiony očistíme a nakrájíme na měsíčky, orestujeme na oleji dozlatova, vyjmeme a dáme stranou.
2. Do stejné pánve přidáme protlak, restujeme asi 1 minutu, přilijeme pivo a sváříme na třetinu. Do připraveného základu vmícháme líčka i se šťávou, po 5 minutách přimícháme máslo, dle chuti osolíme, opepříme a při podávání dozdobíme tymiánem. Jako příloha se hodí například různě upravené brambory.
Podívejte se i na naše
další zajímavé recepty
![decoding](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2023/07/KRAHUL-1-002VYB-360x240.jpg&nocache=1)
Zeleninový salát s kuřecím gyrosem
doba přípravy
15 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
![decoding](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2023/07/KRAHUL-4-001VYB-360x240.jpg&nocache=1)
Vafle s trhaným masem
doba přípravy
20 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
![decoding](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2023/07/KRAHUL-8-002VYB-360x240.jpg&nocache=1)
Konfitovaná vepřová líčka s pohankou, zeleninou a mladým špenátem
doba přípravy
20 minut
Obtížnost
Střední
Tepelná úprava
Teplá kuchyně