Vepřová líčka na černém pivu

počet porcí 4 porce
doba přípravy 20 minut
Obtížnost Snadná
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

  • 2 balení vepřových líček Krahulík
  • 100 g žampionů
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 250 ml černého piva
  • 50 g másla
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • tymián k podávání

Postup přípravy

1. Líčka prohřejeme v pánvi a dáme stranou. Žampiony očistíme a nakrájíme na měsíčky, orestujeme na oleji dozlatova, vyjmeme a dáme stranou.

2. Do stejné pánve přidáme protlak, restujeme asi 1 minutu, přilijeme pivo a sváříme na třetinu. Do připraveného základu vmícháme líčka i se šťávou, po 5 minutách přimícháme máslo, dle chuti osolíme, opepříme a při podávání dozdobíme tymiánem. Jako příloha se hodí například různě upravené brambory.