Vepřová líčka na černém pivu
počet porcí
4 porce
doba přípravy
20 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Ingredience
- 2 balení vepřových líček Krahulík
- 100 g žampionů
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 250 ml černého piva
- 50 g másla
- sůl
- mletý černý pepř
- tymián k podávání
Postup přípravy
1. Líčka prohřejeme v pánvi a dáme stranou. Žampiony očistíme a nakrájíme na měsíčky, orestujeme na oleji dozlatova, vyjmeme a dáme stranou.
2. Do stejné pánve přidáme protlak, restujeme asi 1 minutu, přilijeme pivo a sváříme na třetinu. Do připraveného základu vmícháme líčka i se šťávou, po 5 minutách přimícháme máslo, dle chuti osolíme, opepříme a při podávání dozdobíme tymiánem. Jako příloha se hodí například různě upravené brambory.