window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('consent', 'default', { 'ad_storage' : 'denied', 'analytics_storage' : 'denied', 'functionality_storage' : 'denied', 'security_storage' : 'denied', 'personalization_storage' : 'denied' }); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-70669249-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-603751504'); gtag('consent', 'update', { 'analytics_storage': 'granted' }); gtag('consent', 'update', { 'ad_storage': 'granted' });
Recept na líčka s batátovou kaší

Hovězí líčka sous-vide s bramboro-batátovou kaší s pečeným česnekem a pažitkou

počet porcí 4 porce
doba přípravy 50 minut
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

Autor receptu: Martin Valent

Postup přípravy

Maso připravíme podle návodu, nejlépe upečeme v troubě v zapékací míse s podlitím trochou vody, 30 minut při 220 °C. Z palice česneku odřízneme vršek, volné stroužky oloupeme, vše zakápneme olivovým olejem, posolíme, zabalíme do alobalu, pečeme v troubě souběžně s masem; upečený česnek z palice vymačkáme, volné stroužky odložíme k podávání. Batáty a brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme, rozmačkáme, přidáme nakrájené máslo, ohřátou smetanu, sůl, vymačkaný česnek, většinu nakrájené pažitky a vymícháme hladkou kaši. Porci masa na talíři přelijeme výpekem, kaši ozdobíme zbylou pažitkou a opečeným stroužkem česneku.