Recept na líčka s batátovou kaší

Hovězí líčka sous-vide s bramboro-batátovou kaší s pečeným česnekem a pažitkou

počet porcí 4 porce
doba přípravy 50 minut
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

Autor receptu: Martin Valent

Postup přípravy

Maso připravíme podle návodu, nejlépe upečeme v troubě v zapékací míse s podlitím trochou vody, 30 minut při 220 °C. Z palice česneku odřízneme vršek, volné stroužky oloupeme, vše zakápneme olivovým olejem, posolíme, zabalíme do alobalu, pečeme v troubě souběžně s masem; upečený česnek z palice vymačkáme, volné stroužky odložíme k podávání. Batáty a brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme, rozmačkáme, přidáme nakrájené máslo, ohřátou smetanu, sůl, vymačkaný česnek, většinu nakrájené pažitky a vymícháme hladkou kaši. Porci masa na talíři přelijeme výpekem, kaši ozdobíme zbylou pažitkou a opečeným stroužkem česneku.