Zeleninový salát s kuřecím gyrosem

počet porcí 4 porce
doba přípravy 15 minut
Obtížnost Snadná
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

  • 2 balení Kuřecího gyrosu Krahulík
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce medu
  • 10 lžic olivového oleje
  • 100 g rajčat
  • 100 g okurky
  • 1 červená cibule
  • 1 salát little gem
  • 50 g rukoly
  • 60 g černých oliv
  • pita chléb nebo pečivo dle preference

Postup přípravy

1. Citronovou šťávu s medem a olejem lehce prošleháme metličkou a odložíme stranou.

2. Rajčata nakrájíme na měsíčky, oloupané okurky na kostky a cibuli na tenká kolečka. Salát nakrájíme na proužky a společně s rukolou, olivami a připravenou zeleninou vše promícháme.

3. Maso nakrájíme na větší kusy, které v pánvi společně s výpekem asi 5 minut prohřejeme.

4. Salát s gyrosem nakonec pokapeme připraveným dresinkem a servírujeme s oblíbeným pečivem.