Zeleninový salát s kuřecím gyrosem
                                    Počet porcí
                                    4 porce
                                
                            
                                    Doba přípravy
                                    15 minut
                                
                            
                                    Obtížnost
                                    Snadná
                                
                            
                                    Tepelná úprava
                                    Teplá kuchyně
                                
                            Ingredience
- 2 balení Kuřecího gyrosu Krahulík
 - 3 lžíce citronové šťávy
 - 3 lžíce medu
 - 10 lžic olivového oleje
 - 100 g rajčat
 - 100 g okurky
 - 1 červená cibule
 - 1 salát little gem
 - 50 g rukoly
 - 60 g černých oliv
 - pita chléb nebo pečivo dle preference
 
Postup přípravy
1. Citronovou šťávu s medem a olejem lehce prošleháme metličkou a odložíme stranou.
2. Rajčata nakrájíme na měsíčky, oloupané okurky na kostky a cibuli na tenká kolečka. Salát nakrájíme na proužky a společně s rukolou, olivami a připravenou zeleninou vše promícháme.
3. Maso nakrájíme na větší kusy, které v pánvi společně s výpekem asi 5 minut prohřejeme.
4. Salát s gyrosem nakonec pokapeme připraveným dresinkem a servírujeme s oblíbeným pečivem.
Podívejte se i na naše