Zeleninový salát s kuřecím gyrosem
počet porcí
4 porce
doba přípravy
15 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Ingredience
- 2 balení Kuřecího gyrosu Krahulík
- 3 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce medu
- 10 lžic olivového oleje
- 100 g rajčat
- 100 g okurky
- 1 červená cibule
- 1 salát little gem
- 50 g rukoly
- 60 g černých oliv
- pita chléb nebo pečivo dle preference
Postup přípravy
1. Citronovou šťávu s medem a olejem lehce prošleháme metličkou a odložíme stranou.
2. Rajčata nakrájíme na měsíčky, oloupané okurky na kostky a cibuli na tenká kolečka. Salát nakrájíme na proužky a společně s rukolou, olivami a připravenou zeleninou vše promícháme.
3. Maso nakrájíme na větší kusy, které v pánvi společně s výpekem asi 5 minut prohřejeme.
4. Salát s gyrosem nakonec pokapeme připraveným dresinkem a servírujeme s oblíbeným pečivem.