decoding

Zapečené tortilly plněné trhaným vepřovým

počet porcí 4 porce
doba přípravy 40 minut
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

  • 2 balení trhaného vepřového masa sous-vide
  • 200 g rajčat
  • 1 červená cibule
  • 1 chilli paprička
  • sůl podle chuti
  • mletý pepř podle chuti
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g žampionů
  • 1 červená paprika
  • rostlinný olej na opékání
  • 150 g kukuřice
  • 300 g sýru čedar
  • 4 tortilly
  • 6 snítek koriandru

Postup přípravy

1. Z rajčat vykrojíme dužinu a pak je nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a chilli papričku najemno. Vše dáme do misky, promícháme a ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem. Uložíme do lednice.

2. Žampiony nakrájíme na kousky, papriku na kostičky. Na mírném ohni ohříváme maso asi 10 minut, poté ho vyndáme a roztrháme vidličkou.

3. Žampiony opékáme na rozpáleném oleji asi 3 minuty, poté přidáme nakrájenou papriku a kukuřici. Společně restujeme 2 minuty, poté vmícháme maso, zalijeme trochou vody a restujeme, dokud se tekutina neodpaří.

4. Sýr nastrouháme nahrubo. Tortilly posypeme sýrem, rozložíme na ně maso a přeložíme na polovinu. Tortillu opékáme na sucho na rozpálené pánvi z obou stran z každé strany 2 minuty. Po opečení podáváme s rajčatovým salátem a posypané koriandrem.