Zapečené tortilly plněné trhaným vepřovým
Ingredience
- 2 balení trhaného vepřového masa sous-vide
- 200 g rajčat
- 1 červená cibule
- 1 chilli paprička
- sůl podle chuti
- mletý pepř podle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g žampionů
- 1 červená paprika
- rostlinný olej na opékání
- 150 g kukuřice
- 300 g sýru čedar
- 4 tortilly
- 6 snítek koriandru
Postup přípravy
1. Z rajčat vykrojíme dužinu a pak je nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a chilli papričku najemno. Vše dáme do misky, promícháme a ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem. Uložíme do lednice.
2. Žampiony nakrájíme na kousky, papriku na kostičky. Na mírném ohni ohříváme maso asi 10 minut, poté ho vyndáme a roztrháme vidličkou.
3. Žampiony opékáme na rozpáleném oleji asi 3 minuty, poté přidáme nakrájenou papriku a kukuřici. Společně restujeme 2 minuty, poté vmícháme maso, zalijeme trochou vody a restujeme, dokud se tekutina neodpaří.
4. Sýr nastrouháme nahrubo. Tortilly posypeme sýrem, rozložíme na ně maso a přeložíme na polovinu. Tortillu opékáme na sucho na rozpálené pánvi z obou stran z každé strany 2 minuty. Po opečení podáváme s rajčatovým salátem a posypané koriandrem.
Podívejte se i na naše