Recept sous-vide guláš

Vepřový guláš s karlovarským knedlíkem

počet porcí 2 porce
doba přípravy 20 minut
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

  • Vepřový guláš sous-vide
  • 7 rohlíků
  • 2 vejce
  • 200 ml mléka
  • 50 g másla
  • Petržel
  • Muškátový oříšek nebo květen
  • Sůl
  • Hrubá mouka

 

Postup přípravy

Do mísy nasypeme rohlíky, které jsme si nakrájeli na kostičky. Mléko nalijeme do rendlíku, přidáme máslo a ohřejeme, aby se máslo rozpustilo. Vlažnou směs nalijeme na rohlíky, které necháme nasáknout. Mezitím si rozklepneme vajíčka, žloutky dáme do mísy s rohlíky, z bílků ušleháme sníh. Ten přidáme do mísy s rohlíky. Dochutíme solí a muškátových oříškem. Směs pořádně promícháme, aby se jednotlivé suroviny spojily. Hotovou směs přendáme na potravinářskou fólii a pomocí fólie z ní vytvarujeme knedlík. Knedlík pořádně utáhněte, aby se při vaření nerozpadl. Vaříme v páře po dobu 30 minut.

Než se uvaří knedlík, připravíme si guláš. Hotový guláš vyndáme z obalu, přelijeme do hrnce a ohříváme na mírném plameni po dobu 10-ti minut. V průběhu ohřívání několikrát promícháme. Ohřátý guláš podáváme s karlovarským knedlíkem a na kolečka nakrájenou cibulí.