Vepřový guláš s karlovarským knedlíkem
Ingredience
- Vepřový guláš sous-vide
- 7 rohlíků
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- 50 g másla
- Petržel
- Muškátový oříšek nebo květen
- Sůl
- Hrubá mouka
Postup přípravy
Do mísy nasypeme rohlíky, které jsme si nakrájeli na kostičky. Mléko nalijeme do rendlíku, přidáme máslo a ohřejeme, aby se máslo rozpustilo. Vlažnou směs nalijeme na rohlíky, které necháme nasáknout. Mezitím si rozklepneme vajíčka, žloutky dáme do mísy s rohlíky, z bílků ušleháme sníh. Ten přidáme do mísy s rohlíky. Dochutíme solí a muškátových oříškem. Směs pořádně promícháme, aby se jednotlivé suroviny spojily. Hotovou směs přendáme na potravinářskou fólii a pomocí fólie z ní vytvarujeme knedlík. Knedlík pořádně utáhněte, aby se při vaření nerozpadl. Vaříme v páře po dobu 30 minut.
Než se uvaří knedlík, připravíme si guláš. Hotový guláš vyndáme z obalu, přelijeme do hrnce a ohříváme na mírném plameni po dobu 10-ti minut. V průběhu ohřívání několikrát promícháme. Ohřátý guláš podáváme s karlovarským knedlíkem a na kolečka nakrájenou cibulí.
Podívejte se i na naše