Vepřový guláš
Vepřový guláš připravený metodou sous-vide je moderní způsob, jak si užít klasické jídlo s minimem úsilí. Guláš je bez mouky, zahuštěný pouze cibulí. Úprava umožňuje i skladování po dobu až 90 dnů. Toto všechno z něj činí skvělou volbu pro ty, kteří si chtějí užít vepřový guláš kdykoliv bez nutnosti zdlouhavého vaření.
- Příprava do pěti minut
- neobsahuje lepek
Číslo výrobku | Trvanlivost | Teplota skladování | Hmotnost | balení |
---|---|---|---|---|
44319 | 90 dní | 1 – 7 °C | 300g kal. | vakuové balení |
JAK SI JEJ PŘIPRAVIT?
Sous-vide guláš od nás si můžete připravit jednoduše v mikrovlnné troubě, v hrnci ve vodě, na grilu, nebo i v troubě.
V MIKROVLNNÉ TROUBĚ:
Guláš včetně šťávy vyjměte na talíř z varného sáčku a dejte na 5 minut do mikrovlnné trouby (využijte střední ohřev cca 700W). Servírovat můžete například s chlebem bez další úpravy, nebo se inspirovat našimi recepty.
V HRNCI:
Trhané vepřové maso vložte ve varném sáčku do do hrnce s vroucí vodou a vařte po dobu 18 – 20 minut. Servírovat můžete například s chlebem bez další úpravy, nebo se inspirovat našimi recepty.
Pozor, všechny doby příprav se mohou lišit v závislosti na typu spotřebiče.
Proč sous-vide?
Máte chuť dát si pořádné, zdravé jídlo plné živin? Ale zároveň Vás tlačí čas? Za 6 minut můžete mít na stole skvělé, zdravé jídlo. Jak je to možné? Všechno díky modernímu způsobu vaření „sous-vide“, kdy se maso pozvolna vaří několik hodin za teploty nižší, než je bod varu. Tento způsob přípravy vyniká tím, že maso je dokonale křehké, plné šťávy a uchová si maximum živin.
Co je to sous-vide?
Tento kulinářský postup se rozšířil z těch nejluxusnějších restaurací a tenhle zážitek si můžete dopřát i Vy. Jednoduše a za pár minut. Metoda získala jméno z francouzštiny, tedy jazyka těch pravých milovníků dobrého jídla. Jak se vlastně připravuje? Vybraný pokrm se uzavře do vzduchotěsného sáčku a vaří se velmi dlouho a při konstantní nízké teplotě, buď ve vodní lázni, nebo v páře. Není to úplně složité, ale doma si na to troufne málokdo. Navíc, kdo má v dnešní době pár hodin na přípravu oběda, že? Tuhle dlouhou a nudnou práci za Vás převzali mistři kuchaři od nás z Krahulíku.