Vepřový guláš s bramborovými šištičkami

počet porcí 4 porce
doba přípravy 30 minut
Obtížnost Snadná
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

Postup přípravy

1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim vejce s moukou, osolíme a vypracujeme těsto.

2. Těsto nakrájíme na malé kousky, ze kterých vytvarujeme šištičky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě zhruba 5 minut od vyplavání na povrch hladiny. Poté je vložíme do mísy a ještě horké je prohodíme s máslem.

3. Guláš přivedeme k varu, přidáme papričku nakrájenou na kolečka a cca 5 minut provaříme. Nakonec přidáme lístky majoránky.

4. Hotový pokrm podáváme ozdobený nakrájenou cibulkou, zbylou chilli papričkou a majoránkou.