Vepřový guláš s bramborovými šištičkami
počet porcí
4 porce
doba přípravy
30 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Ingredience
- 2 balení Vepřového guláše Krahulík
- 600 g brambor
- 2 vejce
- 200 g hrubé mouky
- sůl
- máslo
- 2 chilli papričky
- 4 snítky čerstvé majoránky
- 1 červená cibule
Postup přípravy
1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim vejce s moukou, osolíme a vypracujeme těsto.
2. Těsto nakrájíme na malé kousky, ze kterých vytvarujeme šištičky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě zhruba 5 minut od vyplavání na povrch hladiny. Poté je vložíme do mísy a ještě horké je prohodíme s máslem.
3. Guláš přivedeme k varu, přidáme papričku nakrájenou na kolečka a cca 5 minut provaříme. Nakonec přidáme lístky majoránky.
4. Hotový pokrm podáváme ozdobený nakrájenou cibulkou, zbylou chilli papričkou a majoránkou.
Podívejte se i na naše