Vepřová líčka se špeclemi a pečenou muškátovou dýní
Ingredience
Špecle
- mouka polohrubá 200 g
- vejce 1 ks
- mléko 80 ml
- voda 80 ml
- olej 1 polévkové lžíce
- sůl, muškátový oříšek
Pečená dýně
- muškátová dýně 160 g
- slunečnicový olej 6 ml
- máslo 20 g
- dýňová semínka 12 g
- sůl, čerstvě mletý pepř
- dýňový olej
- řeřicha zahradní na ozdobu
Vepřová líčka
Postup přípravy
Špecle
V míse smícháme polohrubou mouku, vejce, vodu, mléko, olej, sůl a nastrouhaný muškátový oříšek.
Vše pomocí metličky vypracujeme v hladké táhlé těsto, které necháme pár minut odpočinout.
Těsto protlačíme skrz síto s velkými otvory do vroucí osolené vody. Až špecle vyplavou na hladinu, vaříme ještě alespoň 5 minut.
Pečená dýně
Dýni oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostičky přibližně o velikosti 1,5 x 1,5 cm. Vložíme na plech, přidáme olej a sůl. Pečeme v rozehřáté troubě při 150°C asi 12min.
Vepřová líčka
Na dostatečně velkou pánev nalijeme olej, rozpálíme a přidáme vychladlé špecle. Důkladné opečeme do lehce zlatavé barvy. Přidáme vepřová líčka, která prohřejeme. Po té přidáme upečenu dýni, kterou osolíme a opepříme. Vše společně promícháme a nakonec přidáme máslo. Při servírování na talíř můžeme přidat pražená dýňová semínka, dýňový olej a řeřichu.
Vepřová líčka se špeclemi jsou prostě ideální oběd. Dobrou chuť.
Podívejte se i na naše