Vepřová líčka se špeclemi recept

Vepřová líčka se špeclemi a pečenou muškátovou dýní

počet porcí 2 porce
doba přípravy 60 minut
Obtížnost Obtížná
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

Špecle

  • mouka polohrubá 200 g
  • vejce 1 ks
  • mléko 80 ml
  • voda 80 ml
  • olej 1 polévkové lžíce
  • sůl, muškátový oříšek

Pečená dýně

  • muškátová dýně 160 g
  • slunečnicový olej 6 ml
  • máslo 20 g
  • dýňová semínka 12 g
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • dýňový olej
  • řeřicha zahradní na ozdobu

Vepřová líčka

 

Postup přípravy

Špecle

V míse smícháme polohrubou mouku, vejce, vodu, mléko, olej, sůl a nastrouhaný muškátový oříšek.
Vše pomocí metličky vypracujeme v hladké táhlé těsto, které necháme pár minut odpočinout.
Těsto protlačíme skrz síto s velkými otvory do vroucí osolené vody. Až špecle vyplavou na hladinu, vaříme ještě alespoň 5 minut.

Pečená dýně

Dýni oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostičky přibližně o velikosti 1,5 x 1,5 cm. Vložíme na plech, přidáme olej a sůl. Pečeme v rozehřáté troubě při 150°C asi 12min.

Vepřová líčka

Na dostatečně velkou pánev nalijeme olej, rozpálíme a přidáme vychladlé špecle. Důkladné opečeme do lehce zlatavé barvy. Přidáme vepřová líčka, která prohřejeme. Po té přidáme upečenu dýni, kterou osolíme a opepříme. Vše společně promícháme a nakonec přidáme máslo. Při servírování na talíř můžeme přidat pražená dýňová semínka, dýňový olej a řeřichu.

Vepřová líčka se špeclemi jsou prostě ideální oběd. Dobrou chuť.