Sýrové sendviče s trhaným vepřovým masem a cibulkou
Americký grilled cheese (česky sýrové sendviče) jsou sendviče opečené tak, že se uvnitř roztéká sýr, zatímco zvenčí vás oblažuje křupavá máslová krustička. A my ho dnes karamelizovanou cibulkou a šťavnatým trhaným masem doladíme k čiré dekadenci, tak si pojďte trošku dopřát!
Ingredience
Na karamelizovanou cibuli
- 1 velká cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1/4 lžičky tymiánu
- sůl a pepř
Na sendviče
- 4 plátky kváskového chleba
- 1 hrst čedaru
- 1 balení Trhaného vepřového sous-vide Krahulík
- máslo
- olivový olej
Postup přípravy
Krok 1: Cibule si klidně připravte rovnou víc, ve skleničce vám v lednici vydrží zhruba 5 dnů a je skvělá i na slané koláče, domácí pizzu nebo jen tak k masu a sýrům.
Krok 2: Pokrájejte ji na proužky a za občasného míchání asi 15 minut opékejte na olivovém oleji či másle, během restování dost osolte. Když je hezky zlatavá, zasypejte ji cukrem, nechte ho zkaramelizovat, vmíchejte tymián, rozmarýn či šalvěj, ocet (dobré je i balzamiko) a čerstvě mletý pepř.
Krok 3: Mezitím si připravte maso. Já použila zavakuovaný balíček sous-vide vepřového od Krahulíka, které stačí krátce ohřát a natrhat vidličkami na vlákna, ale trhané vepřové si můžete upéct i doma a mít po ho porcích připravené v mrazáku.
Krok 4: Krajíce dobrého kváskového chleba zvenčí potřete máslem (nebo pomocí mašlovačky olivovým olejem, ale máslo je máslo), obložte cibulkou, masem a nastrouhaným sýrem, velkou pánev ještě zlehka pokapejte olejem a sendviče pozvolna z obou stran dozlatova opečte.
Tip: Příště dejte místo čedaru a cibule camembert a brusinky nebo k opékané cibulce přidejte na plátky pokrájené kyselé jablko, to sendviče hezky osvěží.
Pro spočítání množství ingrediencí pro jiný počet osob klikněte zde.
Zdroj receptu a fotografií: Proženy.cz
Podívejte se i na naše