Recept na pečené brambory se smetanou

Pečené brambory se smetanou a sous-vide masem

počet porcí 2 porce
doba přípravy 40 minut
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

Autor receptu: Tereza Skálová

 

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Do vymaštěného pekáče sádlem vkládáme brambory na kolečka nakrájené. První vrstvu osolíme, opepříme, trochu kmínu. Přidáme slaninku, jarní cibulku a potřeme zakysanou smetanou. Vložíme další vrstvu brambor a opět osolíme, opepříme a trochu kmínu. Navrstvíme masíko sous-vide. Pečeme přikryté alobalem na 210°C cca 1/2 hodinky do zlatova. Nakonec posypeme krájeným libečkem. Dobrou chuť!

Pečené brambory se smetanou a sous-vide masem se hodí k téměř kterémukoliv jídlu. Oběd, večeře… možná i snídaně (pro otrlejší). Dobrou chuť!