Palačinkový dort

počet porcí 4 - 8
doba přípravy 60 minut
Obtížnost Obtížná
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

  • Trhané vepřové maso sous-vide
  • 750 ml mléka
  • 5 ks vajec
  • 250g hl. mouka
  • Sůl
  • Olej na smažení
  • 4 – 5 ks rajčat
  • Bazalka
  • Italské bylinky
  • Sůl, pepř
  • Cukr
  • 500g čerstvého špenátu
  • 100g Česnekový bok
  • Česnek
  • sůl, pepř
  • smetana na vaření
  • 1 tavený sýr 
  • 300g eidam

Postup přípravy

Do misky rozklepněte vajíčka, přidejte mléko, moukou a špetku soli a vše ušlehejte do hladka. Těsto na palačinky musí být hladké, bez hrudek.  Na předehřáté pánvičce si usmažíme palačinky. Než palačinky vychladnou připravíme si náplně.

Do rajčatové náplně spaříme a oloupeme rajčata, nakrajíme je na kousky a orestujeme s italskými bylinkami. Dochutíme solí, pepřem, troškou cukru a čerstvou bazalkou. Směs provaříme, rozmixujeme ponorným mixérem a necháme odpařit vodu, aby nebyla příliš tekutá.

Na pánvičce orestujeme česnekový bok nakrájený na kostičky, přidáme česnek a po chvilce nakrájený propláchnutý špenát. Ochutíme solí a pepřem, přidáme smetanu a tavený sýr a krátce provaříme.

Do dortové formy vrstvíme vrstvy palačinek, špenátové a rajčatové náplně a trhaného masa. Každou vrstvu posypeme sýrem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme 20 minut. Výsledkem je parádní palačinkový dort, který nadchne každého masožravce!