Palačinkový dort
Ingredience
- Trhané vepřové maso sous-vide
- 750 ml mléka
- 5 ks vajec
- 250g hl. mouka
- Sůl
- Olej na smažení
- 4 – 5 ks rajčat
- Bazalka
- Italské bylinky
- Sůl, pepř
- Cukr
- 500g čerstvého špenátu
- 100g Česnekový bok
- Česnek
- sůl, pepř
- smetana na vaření
- 1 tavený sýr
- 300g eidam
Postup přípravy
Do misky rozklepněte vajíčka, přidejte mléko, moukou a špetku soli a vše ušlehejte do hladka. Těsto na palačinky musí být hladké, bez hrudek. Na předehřáté pánvičce si usmažíme palačinky. Než palačinky vychladnou připravíme si náplně.
Do rajčatové náplně spaříme a oloupeme rajčata, nakrajíme je na kousky a orestujeme s italskými bylinkami. Dochutíme solí, pepřem, troškou cukru a čerstvou bazalkou. Směs provaříme, rozmixujeme ponorným mixérem a necháme odpařit vodu, aby nebyla příliš tekutá.
Na pánvičce orestujeme česnekový bok nakrájený na kostičky, přidáme česnek a po chvilce nakrájený propláchnutý špenát. Ochutíme solí a pepřem, přidáme smetanu a tavený sýr a krátce provaříme.
Do dortové formy vrstvíme vrstvy palačinek, špenátové a rajčatové náplně a trhaného masa. Každou vrstvu posypeme sýrem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme 20 minut. Výsledkem je parádní palačinkový dort, který nadchne každého masožravce!
Podívejte se i na naše