decoding

Lokše s kuřecím gyrosem

počet porcí 4 porce
doba přípravy 45 minut
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

  • 2 balení kuřecího gyrosu Krahulík
  • 300 g brambor
  • sůl
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g hrubé mouky + mouka na podsypání
  • sádlo na potírání
  • 100 g rajčat
  • 100 g salátové okurky
  • 1 červená cibule
  • 60 g rukoly

Postup přípravy

1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme zchladnout a oloupeme. Zcela vychladlé brambory nastrouháme najemno, osolíme a promícháme s oběma druhy mouky.

2. Vzniklé těsto rozdělíme na 4 díly, každý vyválíme a nakrájíme na 20 g kousky, na pomoučněném vále rozválíme na slabé placičky a poté opékáme nasucho v rozpálené pánvi dozlatova. Po opečení je potřeme sádlem a dáváme na sebe.

3. Maso prohřejeme v pánvi a natrháme vidličkou. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na lokše rozdělíme maso, posypeme zeleninou s cibulkou a rukolou. Podáváme například s bylinkovým dipem.