Lokše s kuřecím gyrosem
počet porcí
4 porce
doba přípravy
45 minut
Obtížnost
Střední
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Ingredience
- 2 balení kuřecího gyrosu Krahulík
- 300 g brambor
- sůl
- 100 g hladké mouky
- 100 g hrubé mouky + mouka na podsypání
- sádlo na potírání
- 100 g rajčat
- 100 g salátové okurky
- 1 červená cibule
- 60 g rukoly
Postup přípravy
1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme zchladnout a oloupeme. Zcela vychladlé brambory nastrouháme najemno, osolíme a promícháme s oběma druhy mouky.
2. Vzniklé těsto rozdělíme na 4 díly, každý vyválíme a nakrájíme na 20 g kousky, na pomoučněném vále rozválíme na slabé placičky a poté opékáme nasucho v rozpálené pánvi dozlatova. Po opečení je potřeme sádlem a dáváme na sebe.
3. Maso prohřejeme v pánvi a natrháme vidličkou. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na lokše rozdělíme maso, posypeme zeleninou s cibulkou a rukolou. Podáváme například s bylinkovým dipem.
Podívejte se i na naše