Listový salát s trhaným vepřovým masem, marinovanou řepou a modrým sýrem
Oblíbený listový salát s trhaným vepřovým jsme doplnili o modrý sýr a marinovanou řepu. Dobrou chuť!
Ingredience
- Sous-vide trhané vepřové od Krahulíku 300 g
- červená řepa 120 g
- olivový olej 15 ml
- celý černý pepř 2 kuličky
- celé nové koření 1 kulička
- fenykl semínka 1/4 kávové lžičky
- koriandr sušený 1/4 kávové lžičky
- sůl
- salát hlávkový mix 200 g
- modrý sýr 100 g
- ořechy 30 g
- bylinky /kopr, oregáno, petrželka/
Zálivka:
- malinový ocet 12ml
- olivový olej 20 ml
- med 16 g
- špetka soli
Postup přípravy
Nejprve si upečeme červenou řepu. Oloupeme jí, dle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, dáme na pečící papír na plech, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořením (pepř, nové koření, fenykl, koriandr), které jsme si předtím rozdrtili ve hmoždíři. Plech přikryjeme alobalem a pečeme v troubě při 150°C doměkka. Poté necháme vychladnout a krájíme na malé kousky.
Trhané maso i se šťávou vyjmeme z varného sáčku na talíř a vložíme do mikrovlnné trouby. Talíř zakryjeme poklopem a ohříváme 6 minut při středním ohřevu (700 W). Po ohřátí maso roztrháme pomocí dvou vidliček.
Do misky s kulatým dnem dáme med, malinový ocet a špetku soli. Metličkou šleháme tak dlouho než se suroviny spojí. Pak po malých dávkách zašleháváme olivový olej, který nám zálivku zahustí na požadovanou konzistenci.
Listy salátu smícháme s hotovou zálivkou a zlehka promícháme. Musíme dát pozor, abychom listy zbytečně nepolámali. Přendáme na talíř, přidáme červenou řepu, trhané maso a na kousky natrhaný modrý sýr, ořechy a bylinky.
Podívejte se i na naše