Listový salát s trhaným vepřovým

Listový salát s trhaným vepřovým masem, marinovanou řepou a modrým sýrem

počet porcí 2 porce
doba přípravy 60 minut
Obtížnost Obtížná
Tepelná úprava Teplá kuchyně

Oblíbený listový salát s trhaným vepřovým jsme doplnili o modrý sýr a marinovanou řepu. Dobrou chuť!

Sdílejte na:

Ingredience

  • Sous-vide trhané vepřové od Krahulíku 300 g
  • červená řepa 120 g
  • olivový olej 15 ml
  • celý černý pepř 2 kuličky
  • celé nové koření 1 kulička
  • fenykl semínka 1/4 kávové lžičky
  • koriandr sušený 1/4 kávové lžičky
  • sůl
  • salát hlávkový mix 200 g
  • modrý sýr 100 g
  • ořechy 30 g
  • bylinky /kopr, oregáno, petrželka/

Zálivka:

  • malinový ocet 12ml
  • olivový olej 20 ml
  • med 16 g
  • špetka soli

 

Postup přípravy

Nejprve si upečeme červenou řepu. Oloupeme jí, dle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, dáme na pečící papír na plech, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořením (pepř, nové koření, fenykl, koriandr), které jsme si předtím rozdrtili ve hmoždíři. Plech přikryjeme alobalem a pečeme v troubě při 150°C doměkka. Poté necháme vychladnout a krájíme na malé kousky.

Trhané maso i se šťávou vyjmeme z varného sáčku na talíř a vložíme do mikrovlnné trouby. Talíř zakryjeme poklopem a ohříváme 6 minut při středním ohřevu (700 W). Po ohřátí maso roztrháme pomocí dvou vidliček.

Do misky s kulatým dnem dáme med, malinový ocet a špetku soli. Metličkou šleháme tak dlouho než se suroviny spojí. Pak po malých dávkách zašleháváme olivový olej, který nám zálivku zahustí na požadovanou konzistenci.

Listy salátu smícháme s hotovou zálivkou a zlehka promícháme. Musíme dát pozor, abychom listy zbytečně nepolámali. Přendáme na talíř, přidáme červenou řepu, trhané maso a na kousky natrhaný modrý sýr, ořechy a bylinky.