 
                                                    Klobásové rohlíčky
                                    Počet porcí
                                    6 porcí
                                
                            
                                    Doba přípravy
                                    30 minut
                                
                            
                                    Obtížnost
                                    Snadná
                                
                            
                                    Tepelná úprava
                                    Studená kuchyně
                                
                            Vánoční rohlíčky pro masožravce.
Ingredience
- 2 nožky Uherské klobásy
- 2 vejce (žloutky)
- 400 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 300 g másla
- 6 lžic smetany na šlehání
- 250 g tučného sýra (eidam, gouda…)
Postup přípravy
Na vál vysypte mouku, udělejte v ní důlek. Do něj přidejte 2 žloutky, přidejte lžičku soli a 300 g másla. Přilejte 6 lžic smetany a vypracujte těsto.
Rozmixujte si dvě nožky Uherské klobásy a zapracujte ji do těsta. Přidejte 50 g tučného sýra.
Vyválejte váleček a z plátků tvarujte rohlíčky. Pečte na 180 °C po dobu 15 minut. Pak posypte tučným sýrem a vraťte na 5 minut do trouby.
Dobrou chuť!
Podívejte se i na naše
 
     
    