Jarní závitky s trhaným vepřovým

Jarní závitky s trhaným vepřovým masem

počet porcí 4 porce
doba přípravy 30 minut
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

  • 2 balení trhaného vepřového masa Krahulík
  • 700 ml masového vývaru
  • 1 mrkev
  • 1 šalotka
  • 1 chilli paprička
  • olivový olej na smažení
  • 2 lžíce sweet chilli omáčky (+ omáčka k podávání)
  • 1 lžička rybí omáčky
  • ½ lžičky římského kmínu
  • 10 snítek koriandru
  • 20 plátků těsta na jarní závitky
  • 1 vejce na potření

Postup přípravy

1. Maso ohříváme na mírném ohni asi 10 minut, poté ho roztrháme vidličkou. Mezitím zredukujeme vývar asi na třetinu.

2. Mrkev a šalotku oloupeme, chilli papričku omyjeme a zbavíme ji semínek. Vše nakrájíme na tenké nudličky.

3. Na 2 lžících rozehřátého olivového oleje orestujeme šalotku i mrkev, pak přidáme natrhané maso a chilli. Promícháme, dochutíme zredukovaným vývarem, sweet chilli omáčkou, rybí omáčkou a římským kmínem. Společně restujeme, dokud se tekutina nevyvaří. Nakonec vmícháme nadrobno nasekaný koriandr a pár snítek dáme stranou na ozdobu. Necháme vychladnout.

4. Plátky těsta na jarní závitky potřeme rozšlehaným vejcem, přidáme na ně lžičkou náplň, kraje přehneme dovnitř a zarolujeme. Konce opět potřeme vejcem.

5. Závitky smažíme v rozpáleném oleji, poté je necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme ozdobené koriandrem a například sójovou omáčkou nebo sweet chilli omáčkou.