Jarní závitky s trhaným vepřovým masem
Ingredience
- 2 balení trhaného vepřového masa Krahulík
- 700 ml masového vývaru
- 1 mrkev
- 1 šalotka
- 1 chilli paprička
- olivový olej na smažení
- 2 lžíce sweet chilli omáčky (+ omáčka k podávání)
- 1 lžička rybí omáčky
- ½ lžičky římského kmínu
- 10 snítek koriandru
- 20 plátků těsta na jarní závitky
- 1 vejce na potření
Postup přípravy
1. Maso ohříváme na mírném ohni asi 10 minut, poté ho roztrháme vidličkou. Mezitím zredukujeme vývar asi na třetinu.
2. Mrkev a šalotku oloupeme, chilli papričku omyjeme a zbavíme ji semínek. Vše nakrájíme na tenké nudličky.
3. Na 2 lžících rozehřátého olivového oleje orestujeme šalotku i mrkev, pak přidáme natrhané maso a chilli. Promícháme, dochutíme zredukovaným vývarem, sweet chilli omáčkou, rybí omáčkou a římským kmínem. Společně restujeme, dokud se tekutina nevyvaří. Nakonec vmícháme nadrobno nasekaný koriandr a pár snítek dáme stranou na ozdobu. Necháme vychladnout.
4. Plátky těsta na jarní závitky potřeme rozšlehaným vejcem, přidáme na ně lžičkou náplň, kraje přehneme dovnitř a zarolujeme. Konce opět potřeme vejcem.
5. Závitky smažíme v rozpáleném oleji, poté je necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme ozdobené koriandrem a například sójovou omáčkou nebo sweet chilli omáčkou.
Podívejte se i na naše