recept líčka

Hovězí líčka sous-vide, sýrová polenta a pečená mrkev

počet porcí 3 porce
doba přípravy 20 minut
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Teplá kuchyně

Dopřejte si poctivé a vyvážené zimní jídlo bez lepku: šťavnatá hovězí líčka, krémovou polentu se sýrem a barevnou pečenou mrkev. S malým zašvindlováním u masa máte navíc uvařeno do půl hodiny!

Sdílejte na:

Ingredience

Na polentu

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku polenty
  • 2 lžíce másla
  • 1 hrst parmezánu

Na pečenou mrkev

  • 6 mrkví
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • sůl a pepř

Na maso

 

Postup přípravy

Krok 1: Mrkve (použili jsme mix fialové, žluté a klasické) oloupejte nebo pořádně odrhněte, podélně rozkrojte a na pekáčku pokapejte olejem, posypejte solí, čerstvě mletým pepřem a sekaným rozmarýnem. Pečte při 200 °C asi 20 minut, v polovině otočte. Z pečené mrkve je i skvělá pomazánka, tak jí klidně udělejte rovnou víc.
Krok 2: Mezitím přiveďte k varu osolené mléko s rozmačkaným česnekem a bobkovým listem. Vmíchejte polentu a za občasného míchání pět minut povařte. Vyndejte bobkový list a vmíchejte máslo se strouhaným sýrem (parmezán, Grana Padano, Gran Moravia, pecorino).
Krok 3: Tentokrát jsme polentu s mrkví podávali s hotovými sous-vide líčky, která stačí jen krátce ohřát. Ale uvařit si je můžete samozřejmě i doma. Dáte si líčka na paprice nebo ragú z hovězích líček?

Pro spočítání množství ingrediencí pro jiný počet osob klikněte zde.