decoding

Enchiladas á la Krahulík

počet porcí 4 porce
doba přípravy 45 minut
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

  • 2 tortilly
  • trhané vepřové maso sous-vide
  • cibule 1ks
  • česnek 3 stroužky
  • rajče 1 ks
  • chilli
  • sladká paprika
  • sůl, pepř
  • tymián, římský kmín
  • voda dle potřeby
  • červené fazole (v plechovce)
  • eidam 150g
  • čedar 100g

Postup přípravy

Troubu necháme rozehřát na 200 °C. V hrnci osmažíme cibuli a prolisovaný česnek. Posypeme sladkou paprikou a chilli a necháme zpěnit. Přisypeme hladkou mouku a uděláme jíšku. Přilijeme šťávu ze sous-vide masa a 350 ml vody. Přidáme koření. Rozmixujeme do hladka.
Tortilly naplníme trhaným masem smíchaným s fazolemi a trochou omáčky.

Dno zapékací mísy vylijeme polovinou omáčky. Na ni vyskládáme zamotané tortilly. Zbytkem omáčky přelijeme tortilly. Pečeme 15-20 minut. Posypeme nastrouhanými sýry a necháme péct ještě 5 minut. Výsledkem jsou chutné enchiladas, které jsme zvládli rychle díky sous-vide masu. Dobrou chuť!