Recept na dančí guláš

Dančí guláš s vopelkami

počet porcí 2 porce
doba přípravy 1 hodina
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

Vopelky

-500g vařených brambor

-150 – 200g hladké mouky

(můžeme dát na půl s polohrubou moukou)

-sůl

Dančí guláš

  • cibule 2ks
  • Dančí kostky (Krahulík)
  • Slanina 10 dkg
  • paprika
  • majoránka
  • tvrdý chléb (na zahuštění)

Postup přípravy

Vopelky

Uvařené brambory nastrouháme najemno, přidáme sůl a mouku. Těsto zpracujeme a podle potřeby přidáváme mouku. Z těsta uděláme váleček a ten rozdělíme na stejně velké díly, které potom rozválíme na placky.

Dančí guláš

V kotlíku necháme zpěnit cibuli a slaninu. Přidáme sous-vide maso (Dančí kostky) a zalijeme 500 ml vody. Vaříme cca 25minut a přidáme nastrouhaný chléb na zahuštění. Necháme povařit a podle chuti okořeníme.