Dančí guláš s vopelkami
počet porcí
2 porce
doba přípravy
1 hodina
Obtížnost
Střední
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Ingredience
Vopelky
- 500g vařených brambor
- 150 – 200g hladké mouky (můžeme dát na půl s polohrubou moukou)
- sůl
Guláš
- cibule 2ks
- Dančí kostky (Krahulík)
- Slanina 10 dkg
- paprika
- majoránka
- tvrdý chléb (na zahuštění)
Postup přípravy
Vopelky
Uvařené brambory nastrouháme najemno, přidáme sůl a mouku. Těsto zpracujeme a podle potřeby přidáváme mouku. Z těsta uděláme váleček a ten rozdělíme na stejně velké díly, které potom rozválíme na placky.
Guláš
V kotlíku necháme zpěnit cibuli a slaninu. Přidáme sous-vide maso (Dančí kostky) a zalijeme 500 ml vody. Vaříme cca 25minut a přidáme nastrouhaný chléb na zahuštění. Necháme povařit a podle chuti okořeníme.
Podívejte se i na naše