Hovězí líčka sous-vide s bramboro-batátovou kaší s pečeným česnekem a pažitkou
počet porcí
4 porce
doba přípravy
50 minut
Obtížnost
Střední
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Ingredience
Autor receptu: Martin Valent
- hovězí líčka Sous-vide Krahulík 600 g (2 balení)
- voda 100 ml
- brambory (varný typ C nebo B) 700 g
- batáty 500 g
- máslo 100 g
- smetana 12% 100 ml
- česnek 1 velká palice + 4 stroužky
- olivový olej 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Maso připravíme podle návodu, nejlépe upečeme v troubě v zapékací míse s podlitím trochou vody, 30 minut při 220 °C. Z palice česneku odřízneme vršek, volné stroužky oloupeme, vše zakápneme olivovým olejem, posolíme, zabalíme do alobalu, pečeme v troubě souběžně s masem; upečený česnek z palice vymačkáme, volné stroužky odložíme k podávání. Batáty a brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme, rozmačkáme, přidáme nakrájené máslo, ohřátou smetanu, sůl, vymačkaný česnek, většinu nakrájené pažitky a vymícháme hladkou kaši. Porci masa na talíři přelijeme výpekem, kaši ozdobíme zbylou pažitkou a opečeným stroužkem česneku.
Podívejte se i na naše