Pečené brambory se smetanou a sous-vide masem
počet porcí
2 porce
doba přípravy
40 minut
Obtížnost
Střední
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Ingredience
Autor receptu: Tereza Skálová
- Krahulík sous-vide trhané vepřové
- brambory
- sádlo
- sůl a pepř
- kmín
- slanina
- jarní cibulka
- zakysaná smetana
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce. Do vymaštěného pekáče sádlem vkládáme brambory na kolečka nakrájené. První vrstvu osolíme, opepříme, trochu kmínu. Přidáme slaninku, jarní cibulku a potřeme zakysanou smetanou. Vložíme další vrstvu brambor a opět osolíme, opepříme a trochu kmínu. Navrstvíme masíko sous-vide. Pečeme přikryté alobalem na 210°C cca 1/2 hodinky do zlatova. Nakonec posypeme krájeným libečkem. Dobrou chuť!
Pečené brambory se smetanou a sous-vide masem se hodí k téměř kterémukoliv jídlu. Oběd, večeře… možná i snídaně (pro otrlejší). Dobrou chuť!
Podívejte se i na naše