Konfitovaná vepřová líčka s pohankou, zeleninou a mladým špenátem
počet porcí
4 porce
doba přípravy
20 minut
Obtížnost
Střední
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Ingredience
- 2 balení vepřových líček Krahulík
- 100 ml hovězího vývaru
- 50 g másla
- 100 g mrkve
- 50 g pórku
- 50 g celeru
- 300 g pohanky
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- 20 g mladého špenátu
Postup přípravy
1. Líčka vložíme do kastrůlku, přilijeme vývar a společně vaříme 5 minut, líčka dáme stranou a šťávu svaříme na polovinu, vmícháme máslo a vrátíme zpět maso, udržujeme v teple.
2. Zeleninu očistíme, oloupeme a omyjeme. Vše nakrájíme na slabé nudličky. Pohanku uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
3. V pánvi nahřejeme 5 lžic oleje, přidáme zeleninu, osolíme a opepříme, restujeme asi 2 minuty, přimícháme pohanku, restujeme další minutu, přidáme špenát a opět krátce zarestujeme. Podáváme spolu s líčky.
Podívejte se i na naše