Vánoční klobásové rohlíčky

Klobásové rohlíčky

počet porcí 6 porcí
doba přípravy 30 minut
Obtížnost Snadná
Tepelná úprava Studená kuchyně

Vánoční rohlíčky pro masožravce.

Sdílejte na:

Ingredience

  • 2 nožky Uherské klobásy
  • 2 vejce (žloutky)
  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 300 g másla
  • 6 lžic smetany na šlehání
  • 250 g tučného sýra (eidam, gouda…)

Postup přípravy

Na vál vysypte mouku, udělejte v ní důlek. Do něj přidejte 2 žloutky, přidejte lžičku soli a 300 g másla. Přilejte 6 lžic smetany a vypracujte těsto.

Rozmixujte si dvě nožky Uherské klobásy a zapracujte ji do těsta. Přidejte 50 g tučného sýra.

Vyválejte váleček a z plátků tvarujte rohlíčky. Pečte na 180 °C po dobu 15 minut. Pak posypte tučným sýrem a vraťte na 5 minut do trouby.

Dobrou chuť!