Enchiladas á la Krahulík
počet porcí
4 porce
doba přípravy
45 minut
Obtížnost
Střední
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Ingredience
- 2 tortilly
- trhané vepřové maso sous-vide
- cibule 1ks
- česnek 3 stroužky
- rajče 1 ks
- chilli
- sladká paprika
- sůl, pepř
- tymián, římský kmín
- voda dle potřeby
- červené fazole (v plechovce)
- eidam 150g
- čedar 100g
Postup přípravy
Troubu necháme rozehřát na 200 °C. V hrnci osmažíme cibuli a prolisovaný česnek. Posypeme sladkou paprikou a chilli a necháme zpěnit. Přisypeme hladkou mouku a uděláme jíšku. Přilijeme šťávu ze sous-vide masa a 350 ml vody. Přidáme koření. Rozmixujeme do hladka.
Tortilly naplníme trhaným masem smíchaným s fazolemi a trochou omáčky.
Dno zapékací mísy vylijeme polovinou omáčky. Na ni vyskládáme zamotané tortilly. Zbytkem omáčky přelijeme tortilly. Pečeme 15-20 minut. Posypeme nastrouhanými sýry a necháme péct ještě 5 minut. Výsledkem jsou chutné enchiladas, které jsme zvládli rychle díky sous-vide masu. Dobrou chuť!
Podívejte se i na naše