hovězí líčka s noky - recept od Krahulíku

Hovězí líčka s noky a zahradní zeleninou

počet porcí 2 porce
doba přípravy 60 minut
Obtížnost Obtížná
Tepelná úprava Teplá kuchyně

Hovězí líčka s noky jsou samy o sobě lahůdka, přidejte k nim skvělou zahradní zeleninu a máte naprosto luxusní recept. Zkuste to s námi!

Sdílejte na:

Ingredience

Bramborové noky

  • pečené brambory 180 g
  • mouka hrubá 60 g
  • mouka krupice 10 g
  • vejce ½ ks
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Kořenová zelenina

  • mrkev 60 g
  • celer 60 g
  • kedlubna 60 g
  • cuketa 50 g
  • žampióny 4 ks
  • slunečnicový olej 6 ml
  • máslo 12 g
  • sůl, cukr
  • bylinky

Hovězí líčka

Postup přípravy

Bramborové noky

Brambory ve slupce položíme na vrstvu soli /nejlépe hrubozrnné/ a pečeme při cca 150°C doměkka. Necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne), po té nastrouháme najemno. Přidáme sůl, pepř, celá vejce, hrubou mouku a krupici. Vše vypracujeme v hladké těsto. Vytvoříme válečky asi o průměru 2 cm a nakrájíme na špalíčky o velikosti 2 x 3cm. Noky vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 10 minut. Vyjmeme a vložíme do studené vody, schladíme a necháme osušit. Noky poté pozvolna pečeme na másle do zlatova.

Kořenová zelenina

Mrkev, celer a kedlubnu uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. K mrkvi můžeme přidat do vody cukr. Zeleninu schladíme a osušíme. Na pánvičce rozehřejeme olej a opečeme na plátky nakrájenou cuketu a půlky žampiónů. Poté přidáme kořenovou zeleninu a kedlubnu. Vše společně orestujeme, přidáme sůl, bylinky a máslo.

Hovězí líčka

Maso připravíme dle návodu na pytlíku v mikrovlnné troubě, hrnci či pečící troubě. Servírujeme s bramborovými noky a kořenovou zeleninou.