Hovězí líčka s noky a zahradní zeleninou
Hovězí líčka s noky jsou samy o sobě lahůdka, přidejte k nim skvělou zahradní zeleninu a máte naprosto luxusní recept. Zkuste to s námi!
Ingredience
Bramborové noky
- pečené brambory 180 g
- mouka hrubá 60 g
- mouka krupice 10 g
- vejce ½ ks
- sůl, čerstvě mletý pepř
Kořenová zelenina
- mrkev 60 g
- celer 60 g
- kedlubna 60 g
- cuketa 50 g
- žampióny 4 ks
- slunečnicový olej 6 ml
- máslo 12 g
- sůl, cukr
- bylinky
Hovězí líčka
Postup přípravy
Bramborové noky
Brambory ve slupce položíme na vrstvu soli /nejlépe hrubozrnné/ a pečeme při cca 150°C doměkka. Necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne), po té nastrouháme najemno. Přidáme sůl, pepř, celá vejce, hrubou mouku a krupici. Vše vypracujeme v hladké těsto. Vytvoříme válečky asi o průměru 2 cm a nakrájíme na špalíčky o velikosti 2 x 3cm. Noky vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 10 minut. Vyjmeme a vložíme do studené vody, schladíme a necháme osušit. Noky poté pozvolna pečeme na másle do zlatova.
Kořenová zelenina
Mrkev, celer a kedlubnu uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. K mrkvi můžeme přidat do vody cukr. Zeleninu schladíme a osušíme. Na pánvičce rozehřejeme olej a opečeme na plátky nakrájenou cuketu a půlky žampiónů. Poté přidáme kořenovou zeleninu a kedlubnu. Vše společně orestujeme, přidáme sůl, bylinky a máslo.
Hovězí líčka
Maso připravíme dle návodu na pytlíku v mikrovlnné troubě, hrnci či pečící troubě. Servírujeme s bramborovými noky a kořenovou zeleninou.
Podívejte se i na naše