Tagliatelle s trhaným vepřovým masem, červenou cibulí a žampiony
počet porcí
2 porce
doba přípravy
20 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Ingredience
- Sous-vide trhané vepřové od Krahulíku 300 g
- Těstoviny sušené /tagliatelle/ 160 g
- červená cibule 100 g
- žampióny 6 ks
- smetana nebo Créme Fraiche 60 g
- sůl, čerstvě mletý pepř
- pažitka 30g
- olej
- sýr Grana Padano 48 g
- bylinky na ozdobu
Postup přípravy
Do hrnce dáme vařit osolenou vodu. Jakmile voda začne vařit vložíme do ní těstoviny. Vaříme přibližně 8 – 10 minut, aby byly těstoviny „al dente“.
V menším kastrolu rozehřejeme olej a zlehka opečeme poloviny žampiónů a červenou cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme masovou šťávu z Trhaného vepřového masa a smetanu /nebo Créme Fraiche/. Svaříme v krémovou konzistenci a přidáme vařené, ještě teplé těstoviny. Promícháme a popřípadě dochutíme solí a pepřem.
Trhané vepřové maso prohřejeme dle návodu na pytlíku a servírujeme s těstovinami. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou. Můžeme zdobit čerstvými bylinkami a pokapat olivovým olejem.
Tagliatelle s trhaným jsou opravdový zážitek! Dobrou chuť!
Podívejte se i na naše