Dančí kostky s krémovou kapustou a knedlíkem
Ingredience
Žemlový knedlík
- houska/veka/ 160 g
- mléko 120 ml
- vejce 1 ks
- petrželová nať 5 g
- máslo 10 g
- sůl, muškátový oříšek
Krémová kapusta
- kapusta 120 g
- máslo 5 g
- smetana 40% 70 g
- sůl, čerstvě mletý pepř, drcený kmín
Dančí kostky
Postup přípravy
Žemlový knedlík
Housku nakrájíme na cca 1,5 cm velké kostičky, dáme do mísy a přidáme vejce rozšlehané s mlékem. Můžeme lehce osolit a opepřit. Pokapeme rozpuštěným máslem a nastrouháme trochu muškátového oříšku /jen lehce, je dost aromatický/. Vše opatrně promícháme a necháme chvíli odpočinout, aby se tekutina dostala do housky. Nakonec přidáme sekanou petrželku a popřípadě dochutíme solí.
Vytvarujeme kulaté knedlíky, které vaříme v páře nebo ve vroucí vodě cca 20 min.
Krémová kapusta
Listy kapusty nakrájíme na nudličky zhruba 1 x 5 cm, spaříme ve vroucí osolené vodě, schladíme a necháme osušit. V menším kastrole rozehřejeme máslo, přidáme kapustu a lehce osmahneme. Osolíme, opepříme a můžeme přidat trochu drceného kmínu. Přidáme smetanu a vše necháme pomalu zredukovat na hustší konzistenci. Pokud máte možnost, přidejte trochu vývar, kapusta bude mít výraznější chuť.
Dančí kostky
Maso připravíme dle návodu na pytlíku v mikrovlnné troubě, hrnci či pečící troubě. Servírujeme s krémovou kapustou a houskovým knedlíkem.
Podívejte se i na naše