loading

Žába v díře

počet porcí 3 - 4 porce
doba přípravy 45 minut
Sdílejte na:

Ingredience

  • klobása 4 ks a víc (podle pekáče)
  • cibule 2 ks
  • olivový olej nebo sádlo
  • sůl
  • pepř
  • mouka hladká 150 g
  • hořčice dijonská nebo krémžská 1 PL
  • vejce 2 ks
  • mléko 150 ml
  • černé pivo 150 ml
  • sezónní bylinky

Postup přípravy

  1. Pekáč vymastíme olejem nebo sádlem. Na spod dáme část nakrájené cibule na větší kusy. Na ni poklademe rozkrojené klobásy a zbytek cibule nasypeme na ně. Dáme do předehřáté trouby na 220° na 15-20 minut
  2. Mezitím smícháme v míse mouku, mléko, černé pivo, vejce, hořčici, sůl, pepř a bylinky
  3. Následně nalijeme těsto na opečené klobásy. Stáhneme troubu na 180° a pečeme dalších 30 minut.