Krahulecké klobásky

Krahulecké klobásky se zeleninou na jednom plechu

počet porcí 4 porce
doba přípravy 40 minut
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Pánev či gril
Sdílejte na:

Ingredience

  • Na klobásky:
  • 2 balení Krahuleckých klobásek s goudou
  • 200 g zelených fazolek
  • sůl
  • 400 g malých brambor
  • 1 červená cibule
  • 1 palice česneku
  • olivový olej
  • mletý černý pepř
  • tymián
  • 300 g cherry rajčat

 

  • Na dip:
  • 250 g cizrny ve slaném nálevu
  • 100 g skyru
  • 2 lžíce tahini
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • ½ lžičky mleté sladké papriky
  • ¼ lžičky kurkumy

Postup přípravy

1. Fazolky očistíme a spaříme ve vroucí osolené vodě, ihned zchladíme v ledové vodě.

2. Brambory vaříme ve slupce 10 minut v osolené vodě, scedíme, necháme vychladnout a dle potřeby rozpůlíme nebo necháme vcelku.

3. Fazolky, brambory, na měsíčky nakrájenou cibuli a rozmáčknuté stroužky česneku smícháme s olejem, osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu, klobásky a vše rozprostřeme na plech spolu s cherry rajčaty. Grilujeme na nahřátém grilu asi 15 minut.

4. Cizrnu rozmixujeme se 2 lžícemi nálevu, poté přimícháme skyr, tahini, citronovou šťávu, koření a dle chuti osolíme, opepříme.