decoding

Krahulecká klobása v bagetě s rukolou a parmazánem

počet porcí 4 porce
doba přípravy 30 minut
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Pánev či gril
Sdílejte na:

Ingredience

Na pesto:

  • 2 hrsti rukoly (+ na ozdobení)
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • sůl podle chuti
  • mletý pepř podle chuti
  • 4 bagetky
  • olivový olej na pokapání
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 červená cibule

Postup přípravy

1. Větší část rukoly nasypeme do misky spolu s olivovým olejem a citronovou šťávou. Vše rozmixujeme dohladka. Pak vmícháme parmazán a nakonec dle chuti dosolíme a dopepříme.

2. Bagetky podélně rozkrojíme. Řezné strany pokapeme olivovým olejem a zlehka posypeme nastrouhaným parmazánem.

3. Klobásky grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran dozlatova. Poté na grilu krátce opečeme také bagetky.

4. Spodní část bagety pomažeme pestem, přidáme zbylou rukolu a na kolečka nakrájenou cibuli. Navrch položíme podélně rozkrojenou klobásu a přiklopíme vrchním dílem bagety.