špízy s krahuleckou klobásou

Krahulecká klobása na špízech se zeleninou

počet porcí 4 porce
doba přípravy 20 minut
Obtížnost Snadná
Tepelná úprava Pánev či gril
Sdílejte na:

Ingredience

Na kečupový dip:

  • 180 g jemného kečupu
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1 lžička kari koření
  • sůl
  • mletý černý pepř

Na smetanový dip:

  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžíce pálivé omáčky sriracha
  • 1 lžíce nasekaného koriandru
  • sůl
  • mletý černý pepř

Postup přípravy

1. Špejle namočíme alespoň na 30 minut do vody. Můžeme použít také kovové jehly.

2. Krahulecké klobásy nakrájíme, papriku zbavíme semeníku a nakrájíme na kousky 4x4cm, stejně tak cuketu, cibule na širší měsíčky a kukuřici na 2 cm kolečka. Všechny suroviny střídavě napícháme na špízy a grilujeme ze všech stran asi 5 minut na rozpáleném grilu.

3. V misce smícháme kečup s cukrem, octem a kořením, ochutíme solí s pepřem. V jiné misce smícháme smetanu s omáčkou, koriandrem a také ochutíme solí s pepřem. Špízy podáváme spolu s dipy a pečivem.