Krahulecká klobása na špízech se zeleninou
počet porcí
4 porce
doba přípravy
20 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Pánev či gril
Ingredience
- 350 g Krahulecká klobása originál
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 2 červené cibule
- 2 kukuřičné klasy
Na kečupový dip:
- 180 g jemného kečupu
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička jablečného octa
- 1 lžička kari koření
- sůl
- mletý černý pepř
Na smetanový dip:
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžíce pálivé omáčky sriracha
- 1 lžíce nasekaného koriandru
- sůl
- mletý černý pepř
Postup přípravy
1. Špejle namočíme alespoň na 30 minut do vody. Můžeme použít také kovové jehly.
2. Krahulecké klobásy nakrájíme, papriku zbavíme semeníku a nakrájíme na kousky 4x4cm, stejně tak cuketu, cibule na širší měsíčky a kukuřici na 2 cm kolečka. Všechny suroviny střídavě napícháme na špízy a grilujeme ze všech stran asi 5 minut na rozpáleném grilu.
3. V misce smícháme kečup s cukrem, octem a kořením, ochutíme solí s pepřem. V jiné misce smícháme smetanu s omáčkou, koriandrem a také ochutíme solí s pepřem. Špízy podáváme spolu s dipy a pečivem.
Podívejte se i na naše