kotlíkové rizoto recept

Kotlíkové rizoto

počet porcí 3 porce
doba přípravy 30 minut
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

  • Kuřecí gyros / Vepřová líčka sous-vide
  • Cibule
  • 100g máslo
  • Rýže na rizoto 250g
  • voda
  • ½ paprika červená a žlutá paprika
  • pórek
  • cuketa
  • 2 lžíce kukuřice
  • 50g parmazán
  • bobkový list
  • koriandr
  • koření na grilovanou zeleninu
  • sůl, pepř

Postup přípravy

V rozpáleném kotlíku rozpustíme máslo a na něm orestujeme cibuli. Přidáme zeleninu (papriku, cuketu), osolíme okořeníme a lehce zarestujeme. Přidáme kukuřici, pórek, bobkový list, koriandr a šťávu z masa. Přidáme rýží, podlijeme vodou a vaříme dokud není rýže měkká. Nakonec vmícháme máslo a parmazán.