Kotlík

počet porcí 4 porce
doba přípravy 30 minut
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

• Vepřová líčka od Krahulíku
• 80 g špeku
• 1x cibule
• 400 g bílé zelí
• žlutá a červená paprika
• 2 ks mrkev
• sůl, pepř, gyros koření
• chleba

Postup přípravy

V kotlíku orestujeme špek, který jsme si nakrájeli na menší kousky. Až špek pustí tuk, přidáme k němu cibuli. Jakmile cibule zesklovatí přidáme mrkev a papriku a společně orestujeme. Po chvilce přidáme zelí a celou směs dochutíme solí, pepřem a gyros kořením. Dusíme, dokud zelí není na skus. Mezitím si ve vodní lázni prohřejeme vepřová líčka, která jsme vyjmuli z obalu a ponechali ve varném sáčku. Ohřáté maso nakrájíme na kostky a i se šťávou z pytlíku přidáme do směsi. Celou směs ještě krátce prohřejeme, aby se spojily chutě. Podáváme s chlebem.