decoding

Hamburgery s trhaným vepřovým masem

počet porcí 6
doba přípravy 50 minut
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

Bulky – těsto na 6 větších bulek

  • 250 ml vlažné vody
  • 80 ml oleje
  • 500 g hladké mouky
  • 1 ks kvasnice nebo sušené droždí
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 vejce
  • sezamová semínka

Dip

  • 200 ml zakysané smetany
  • 5 lžic majonézy
  • 5 stroužků česneku
  • sůl, pepř, kopr

Náplň pro hamburgery s trhaným

Postup přípravy

Nejprve si připravte bulky. Do velké mísy dejte vodu, olej a vajíčko a dobře promíchejte. Potom přidejte prosátou mouku, cukr, sůl a droždí. Droždí promíchejte s cukrem a moukou a nechte 10 minut odpočinout. Po té propracujte těsto. Správně uhnětené těsto nesmí lepit, je hladké a pružné. Těsto rozdělte na 6 stejně velkých bochánků, pomažte vajíčkem a posypte sezamovými semínky. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů do zlatova.

Než se bulky upečou připravte si dip. V menší misce smíchejte zakysanou smetanu s majonézou. Do směsi prolisujte česnek, osolte, opepřete a dochuťte nasekaným koprem a pořádně promíchejte.

Po té připravte maso. Trhané vepřové maso vyndejte z obalu, dejte i se šťávou do menšího skleněného pekáčku, zaklopte a pečte v předehřáté troubě po dobu 25 minut. Po ohřátí maso natrhejte dvěma vidličkami.

Vychladlé bulky rozkrojte, dejte na tři minutky orestovat do trouby nebo na pánev, aby lehce zhnědly. Obě poloviny potřete dipem a pak na spodní nandejte trhané vepřové maso, orestovanou slaninu a žampiony, salát, 3 plátky rajčete a okurky a volské okem.

A máme hotovo – jeden parádní hamburger s trhaným masem, dobrou chuť!