Gulášová polévka

počet porcí 4 porce
doba přípravy Poctivé jídlo (20 - 60 min)
Obtížnost Snadná
Tepelná úprava Teplá kuchyně

My jsme si gulášovou polévku udělali v kotlíku, ale jde to určitě i v hrnci na sporáku. Další recept od Krahulík vaří pochází tentokrát od výherkyně Facebookové soutěže o kotlíky. Děkujeme!

Sdílejte na:

Ingredience

  • Krahulecká klobása
  • slanina
  • olej
  • cibule
  • česnek
  • brambory
  • gulášové koření
  • mletou papriku uzenou, sladkou
  • pikantní papriku (nebo chilli)
  • majoránka, pepř, sůl

Postup přípravy

Nejdříve si nakrájejte cibuli a slaninu, osmahněte na troše oleje, přidejte česnek. Nakrájejte brambory a přidejte je též, zalijte vodou. Přidejte koření a dosolte, jakmile jsou brambory měkké, přidejte rozkrájený kozí roh a na kolečka nakrájenou krahuleckou klobásu.
Podávejte s čerstvým pečivem.