Recept na chilli con carne á la Krahulík

Chilli con carne á la Krahulík

počet porcí 2 - 3 porce
doba přípravy 30 minut
Obtížnost Snadná
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

  • Trhané vepřové maso od Krahulíku
  • olej 1 PL
  • cibule 1 ks velká
  • paprika červená 1 ks čerstvá
  • česnek 2 stroužky
  • konzervovaná rajčata 1 plechovka
  • rajčatový protlak 2 ČL
  • fazole červené 400 g sterilované
  • kukuřice 100g g sterilované
  • chilli sušené 1 PL 1 lžička
  • paprika sladká 1 PL mletá
  • římský kmín 1 PL
  • pepř čerstvě mletý
  • sůl
  • hořká čokoláda 2 kostičky lze nahradit cukrem
  • chleba

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nahrubo a opečeme na oleji dozlatova. Zasypeme paprikou, chilli osolíme, opepříme a lehce zarestujeme. Přidáme rajčata, papriku, fazole, kukuřici, protlak, promícháme a necháme lehce provařit. Nakonec přidáme trhané vepřové maso a dochutíme česnekem, čokoládou, římským kmínem a skořicí. Podáváme s chlebem.