Chilli con carne á la Krahulík
počet porcí
2 - 3 porce
doba přípravy
30 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Ingredience
- Trhané vepřové maso od Krahulíku
- olej 1 PL
- cibule 1 ks velká
- paprika červená 1 ks čerstvá
- česnek 2 stroužky
- konzervovaná rajčata 1 plechovka
- rajčatový protlak 2 ČL
- fazole červené 400 g sterilované
- kukuřice 100g g sterilované
- chilli sušené 1 PL 1 lžička
- paprika sladká 1 PL mletá
- římský kmín 1 PL
- pepř čerstvě mletý
- sůl
- hořká čokoláda 2 kostičky lze nahradit cukrem
- chleba
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nahrubo a opečeme na oleji dozlatova. Zasypeme paprikou, chilli osolíme, opepříme a lehce zarestujeme. Přidáme rajčata, papriku, fazole, kukuřici, protlak, promícháme a necháme lehce provařit. Nakonec přidáme trhané vepřové maso a dochutíme česnekem, čokoládou, římským kmínem a skořicí. Podáváme s chlebem.
Podívejte se i na naše