Buřty na pivě
počet porcí
4 porce
doba přípravy
20 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Jednoduchá chalupářská klasika na které si pochutná úplně každý!
Ingredience
- 4 ks Krahuleckých špekáčků
- 3 větší cibule
- sůl, pepř, papriku
- kečup nebo sterilovaná rajčata
- 350 ml černého piva
- doplnit můžete dle fantazie cuketou, paprikou…
Postup přípravy
Ze všeho nejdřív si nachystejte špekáčky, podélně je rozkrojte na poloviny. Spodek pekáče vyskládejte cibulí a zarovnejte špekáčky (řezem dolů). Posypte paprikou, pepřem a solí – víceméně dle chuti. Zalijte pivem a kečupem. Na vršek dejte zase vrstvu cibule. Pečte v předehřáté troubě na cca 180° C. Vyndat je můžete podle toho, jak se Vám budou líbit.
Podívejte se i na naše