bageta s lahodným kuřecím gyrosem sous-vide od Krahulíku

Bageta s kuřecím gyrosem

počet porcí 1 porce
doba přípravy 15 minut
Obtížnost Snadná
Tepelná úprava Studená kuchyně
Sdílejte na:

Ingredience

1 balení Kuřecího gyrosu od Krahulíku
100 g anglické slaniny od Krahulíku
2 ks celozrnné bagety
1 červená paprika
½ menší cukety
1 ks červená cibule
Mix trhaných salátů
Olivový olej
Provensálské bylinky
Sůl, pepř
Dresink
2 PL zakysané smetany
2 PL majonézy
2 stroužky česneku
2 lžičky Dijonské hořčice
1 lžička medu
Sůl, pepř

 

Postup přípravy

Nejprve si připravíme grilovanou zeleninu. Papriku, cuketu
a cibuli očistíme, nakrájíme na tenké kroužky, pokapeme olivovým olejem, ochutíme provensálskými bylinkami, solí a pepřem
a grilujeme na kontaktním grilu. Až je zelenina hotová, ogrilujeme i slaninu nakrájenou na tenké plátky. Maso vyndáme z obalu i se šťávou na talíř, ohřejeme dle návodu v mikrovlnné troubě. Po té si připravíme dresink. V misce smícháme zakysanou smetanu s majonézou, přidáme prolisovaný česnek, Dijonskou hořčice a med. Dochutíme solí a pepřem. Rozkrojenou bagetu plníme dresinkem, salátem, slaninou, cuketou, kuřecím gyrosem, grilovanou paprikou a cibulí. Navrch přidáme ještě trochu dresinku.