Krahulecké klobásky se zeleninou na jednom plechu
počet porcí
4 porce
doba přípravy
40 minut
Obtížnost
Střední
Tepelná úprava
Pánev či gril
Ingredience
- Na klobásky:
- 2 balení Krahuleckých klobásek s goudou
- 200 g zelených fazolek
- sůl
- 400 g malých brambor
- 1 červená cibule
- 1 palice česneku
- olivový olej
- mletý černý pepř
- tymián
- 300 g cherry rajčat
- Na dip:
- 250 g cizrny ve slaném nálevu
- 100 g skyru
- 2 lžíce tahini
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mletého římského kmínu
- ½ lžičky mleté sladké papriky
- ¼ lžičky kurkumy
Postup přípravy
1. Fazolky očistíme a spaříme ve vroucí osolené vodě, ihned zchladíme v ledové vodě.
2. Brambory vaříme ve slupce 10 minut v osolené vodě, scedíme, necháme vychladnout a dle potřeby rozpůlíme nebo necháme vcelku.
3. Fazolky, brambory, na měsíčky nakrájenou cibuli a rozmáčknuté stroužky česneku smícháme s olejem, osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu, klobásky a vše rozprostřeme na plech spolu s cherry rajčaty. Grilujeme na nahřátém grilu asi 15 minut.
4. Cizrnu rozmixujeme se 2 lžícemi nálevu, poté přimícháme skyr, tahini, citronovou šťávu, koření a dle chuti osolíme, opepříme.
Podívejte se i na naše