Krahulecká klobása v bagetě s rukolou a parmazánem
počet porcí
4 porce
doba přípravy
30 minut
Obtížnost
Střední
Tepelná úprava
Pánev či gril
Ingredience
Na pesto:
- 2 hrsti rukoly (+ na ozdobení)
- 100 ml olivového oleje
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- sůl podle chuti
- mletý pepř podle chuti
- 4 bagetky
- olivový olej na pokapání
- 2 lžíce parmazánu
- 1 červená cibule
Postup přípravy
1. Větší část rukoly nasypeme do misky spolu s olivovým olejem a citronovou šťávou. Vše rozmixujeme dohladka. Pak vmícháme parmazán a nakonec dle chuti dosolíme a dopepříme.
2. Bagetky podélně rozkrojíme. Řezné strany pokapeme olivovým olejem a zlehka posypeme nastrouhaným parmazánem.
3. Klobásky grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran dozlatova. Poté na grilu krátce opečeme také bagetky.
4. Spodní část bagety pomažeme pestem, přidáme zbylou rukolu a na kolečka nakrájenou cibuli. Navrch položíme podélně rozkrojenou klobásu a přiklopíme vrchním dílem bagety.
Podívejte se i na naše