Žába v díře
počet porcí
3 - 4 porce
doba přípravy
45 minut
Obtížnost
Střední
Tepelná úprava
Teplá kuchyně
Žába v díře je tradiční anglický recept. V českém prostředí by to byla taková klobása v těstíčku/nádivce.
Ingredience
- Krahulecká klobása Originál 4 ks a víc (podle pekáče)
- cibule 2 ks
- olivový olej nebo sádlo
- sůl
- pepř
- mouka hladká 150 g
- hořčice dijonská nebo krémžská 1 PL
- vejce 2 ks
- mléko 150 ml
- černé pivo 150 ml
- sezónní bylinky
Postup přípravy
- Pekáč vymastíme olejem nebo sádlem. Naspod dáme část nakrájené cibule na větší kusy. Na ni poklademe rozkrojené klobásy (Krahulecká klobása Originál) a zbytek cibule nasypeme na ně. Dáme do předehřáté trouby na 220° na 15-20 minut
- Mezitím smícháme v míse mouku, mléko, černé pivo, vejce, hořčici, sůl, pepř a bylinky
- Následně nalijeme těsto na opečené klobásy. Stáhneme troubu na 180° a pečeme dalších 30 minut.
Podívejte se i na naše