Teplý salát s HAMsteakem

Teplý salát s HAMsteakem

počet porcí 4 porce
doba přípravy 50 minut
Obtížnost Snadná
Tepelná úprava Pánev či gril
Sdílejte na:

Ingredience

Na přípravu salátu:

  • 1 malá dýně hokkaido
  • 400 g menších brambor
  • 2 petržele
  • 2 červené řepy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř

Na zálivku:

  • 1 lžíce světlého balzamikového octa
  • 70 ml olivového oleje
  • 1 stroužek utřeného česneku
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 2 lžíce najemno nasekané petrželky a oregana

 

Postup přípravy

  1. Dýni přepůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Brambory důkladně omyjeme kartáčkem a přepůlíme. Petržel a řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Připravenou zeleninu rozložíme v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olejem, osolíme, opepříme, promícháme a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C do změknutí, asi 40-50 minut. V průběhu pečení zeleninu několikrát promícháme.
  3. Mezitím v misce prošleháme ocet s olivovým olejem, česnekem, cukrem a bylinkami. Jakmile je zelenina upečená, zalijeme ji připravenou zálivkou, promícháme a necháme krátce odležet. Podle chuti dosolíme.
  4. HAMsteaky opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova a podáváme je s připraveným teplým salátem.

1 porce obsahuje 1927 kJ/461 kcal.