
Teplý salát s HAMsteakem
počet porcí
4 porce
doba přípravy
50 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Pánev či gril
Ingredience
- 4 hamsteaky
- olivový olej
Na přípravu salátu:
- 1 malá dýně hokkaido
- 400 g menších brambor
- 2 petržele
- 2 červené řepy
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
Na zálivku:
- 1 lžíce světlého balzamikového octa
- 70 ml olivového oleje
- 1 stroužek utřeného česneku
- 1 lžička třtinového cukru
- 2 lžíce najemno nasekané petrželky a oregana
Postup přípravy
- Dýni přepůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Brambory důkladně omyjeme kartáčkem a přepůlíme. Petržel a řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Připravenou zeleninu rozložíme v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olejem, osolíme, opepříme, promícháme a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C do změknutí, asi 40-50 minut. V průběhu pečení zeleninu několikrát promícháme.
- Mezitím v misce prošleháme ocet s olivovým olejem, česnekem, cukrem a bylinkami. Jakmile je zelenina upečená, zalijeme ji připravenou zálivkou, promícháme a necháme krátce odležet. Podle chuti dosolíme.
- HAMsteaky opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova a podáváme je s připraveným teplým salátem.
1 porce obsahuje 1927 kJ/461 kcal.
Podívejte se i na naše
další zajímavé recepty

Krahulecký šnek s čočkovým salátem a kapustou
doba přípravy
35 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Pánev či gril

Vepřový guláš s karlovarským knedlíkem
doba přípravy
20 minut
Obtížnost
Střední
Tepelná úprava
Teplá kuchyně

HAMsteak sandwich
doba přípravy
20 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Pánev či gril