
Studentský talíř
počet porcí 2 porce
doba přípravy 20 minut
Obtížnost Snadná
Tepelná úprava Teplá kuchyně
Ingredience
Autor receptu: Jan Čada
- Krahulík sous-vide trhané vepřové maso
- hermelín
- salátová zelenina (okurka, rajče, ledový salát, paprika, olivy)
- vejce
- krokety (možno zvolit jinou přílohu)
- grilovací koření
- ořechy
- zálivka: bílý jogurt, hořčice, česnek, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Krok 1: Do rozkrojeného hermelínu vložíme nakrájené trhané maso Krahulík, posypeme grilovacím kořením a trochou oleje, zapečeme v troubě (nebo MW troubě).
Krok 2: Všechnu zeleninu nakrájíme, smícháme se zálivkou a přidáme uvařené vejce.
Krok 3: Polovina bílého jogurtu, lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, trocha oleje a stroužek podrceného česneku, vše smícháme.
Krok 4: Krokety podle návodu pečeme v troubě.
Krok 5: Hermelín s masem, salát i krokety servírujeme na talíř (můžeme posypat ořechy). Porce je určena pro jednoho hladového studenta, velmi chutné, rychlé a překvapivě cenově dostupné i na koleji.