
Smažené HAMsteaky
počet porcí
4 porce
doba přípravy
30 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Pánev či gril
Ingredience
- 4 hamsteaky
- 100 g 45% sýra typu eidam
- hladká mouka na obalení
- 1 vejce, prošlehané
- drcené cornflakes na obalení
- rostlinný olej na smažení
Postup přípravy
- Nastrouháme sýr na jemném struhadle. HAMsteaky nařízneme z boku ostrým nožem a vytvoříme kapsy. Do kapes následně naplníme sýrem.
- Otvory zafixujeme párátky nebo provázkem. HAMsteaky postupně obalíme v mouce, prošlehaném vejci a cornflakes.
- Ve větší pánvi zahřejeme vrstvu oleje. Smažíme připravené HAMsteaky z obou stran dozlatova. Poté je vyjmeme z pánve a necháme okapat na papírové utěrce. Párátka nebo provázky odstraníme a ihned podáváme například s hranolkami, listovým salátem a kečupem.
1 porce obsahuje 1914 kJ/457 kcal.
Podívejte se i na naše