smažené HAMsteaky

Smažené HAMsteaky

počet porcí 4 porce
doba přípravy 30 minut
Obtížnost Snadná
Tepelná úprava Pánev či gril
Sdílejte na:

Ingredience

  • 4 hamsteaky
  • 100 g 45% sýra typu eidam
  • hladká mouka na obalení
  • 1 vejce, prošlehané
  • drcené cornflakes na obalení
  • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy

  1. Nastrouháme sýr na jemném struhadle. HAMsteaky nařízneme z boku ostrým nožem a vytvoříme kapsy. Do kapes následně naplníme sýrem.
  2. Otvory zafixujeme párátky nebo provázkem. HAMsteaky postupně obalíme v mouce, prošlehaném vejci a cornflakes.
  3. Ve větší pánvi zahřejeme vrstvu oleje. Smažíme připravené HAMsteaky z obou stran dozlatova. Poté je vyjmeme z pánve a necháme okapat na papírové utěrce. Párátka nebo provázky odstraníme a ihned podáváme například s hranolkami, listovým salátem a kečupem.

1 porce obsahuje 1914 kJ/457 kcal.